domingo, julio 24, 2005

El mes de maig el ple de l'Ajuntament va donar sortida a un litigi que l'enfrontava amb Gassol des de 1997

Capgros.com va informar el 14 de maig de l' acord favorable de tots els grups municipals

"L’Ajuntament de Mataró ha arribat a un acord amb el propietari l’empresa Manufacturas Antonio Gassol S.A., que posa fi al litigi que enfronta les dues parts des de l’any 97. Ajuntament i empresari es comprometen a aixecar els contenciosos oberts, com a pas previ a la requalificació d’aquest indret per a la seva futura reurbanitació. L’empresa, per la seva banda, es compromet a cedir la nau industrial existent a l’Ajuntament, que la reconvertirà en un nou equipament encara per concretar.

El regidor d’Urbanisme, Arcadi Vilert, assegura que aquest nou acord “dóna una sortida ràpida i pragmàtica al tema de Can Gassol”. L’acord va ser aprovat ahir al ple amb el vot favorable de tots els grups municipals. Els partits de l’oposició van reconèixer que aquesta transacció és positiva per a la ciutat perquè afavorirà la construcció d’habitatges de protecció oficial i un nou equipament per a la ciutat, però van lamentar que el cost de l’imcompliment del pacte signat l’any 97 hagués costat la pèrdua d’activitat econòmica i llocs de treball. “Hi ha una il·legitimitat que no ens agrada”, va dir el regidor de CiU, Antoni Valls. “El pacte que havia d’afavorir l’activitat econòmica va fracassar i en canvi es va potenciar l’especulació immobiliària”, va afegir.

El PP va coincidir en aquesta crítica i va retreure al govern municipal que no hagués previst els riscos del pacte signat al 97. “L’actual conveni té coses bones per la ciutat, com l’habitatge públic i un equipament, però la ciutat també hi surt perdent perquè no s’han complert els objectius. L’empresa ens ha passat la ma per la cara”, va dir el regidor David Rovira, segons el qual “ara estem intentant solventar allò que vostès han fet molt malament”. "